God Jul!



Hoppas alla har en mysig dag med massor av mat och trevligt sällskap. Hundarna har busat hela dagen i snön och snart kommer nog tomten!



Nu är det jul igen!

Åh vad skönt det är att äntligen vara hemma i Kiruna! Det är så otroligt härligt att vara ute och gå när det är svinkallt och massor av snö - riktigt julväder! Hundarna har jätteroligt också, de busar och busar i snön. Igår fick de träffa Chilla också, men hon blev lite konfunderad av att det helt plötsligt var två labradorer och inte en... Så det blev inte lika mycket lek som vanligt, men det var roligt i alla fall.

Snart åker vi till Masugnsbyn för julfirande med hela tjocka släkten. Där får hundarna vara ute och busa med Anja, och hon får lära Ines och Asta hur man stannar på gården också! Det ska bli roligt att se vad Asta tycker om tomten också, om han nu dyker upp hos oss i år... :)

God Jul!


Umeå 12/12 09. Finn ett fel!

Umeå 12/12. Finn ett fel!

Aktiveringsspel

Jag var och köpte ett aktveringsspel till hundarna igår. Tror att de gillade det rätt mycket! Skönt för dem att få aktivera sina huvuden lite nu när de inte får busa av sig ute. Ines fick vara lös på rundan mitt på dagen idag, och hon förstår absolut inte att hon inte är helt frisk. Hon fick ett tokryck utan dess like och det var inte helt enkelt att hålla i Asta i kopplet när hon kom farande som en raket genom skogen! Astas hosta är nästan helt borta nu, bara några små harklingar ibland och Ines är ungefär som vanligt, så om några dagar kan vi nog börja öka promenaderna litegrann.

Filmade när hundarna jobbade med spelet. Tyvärr blev minneskortet fullt så Astas film blev inte så lång. Här är länkarna till filmerna:

http://www.youtube.com/watch?v=U-sgZV7um6g

http://www.youtube.com/watch?v=1xo6oDituEg

Nu ska jag börja göra mig iordning för tjejmiddag och sedan julfest, det ska bli trevligt!









Kennelhosta...

Ja, som rubriken anger har vi alltså fått kennelhosta här. Väldigt tråkigt att missa träningar och valpkurs, men inte så mycket att göra åt. Mina hundar är inte precis ensamma om att ha drabbats, verkar som att många hundar i Umeå har blivit sjuka efter utställningen förra helgen. Ines har klarat sig relativt bra och har bara nyst massor och harklat sig en del. Asta däremot har hostat ganska mycket men bara under någon dag, hon är redan mycket bättre. Så man kan nog säga att vi kommer relativt lindrigt undan. Båda hundarna tycker bara att det är så tråkigt att bara vara hemma och gå korta promenader i koppel! De är ju vana att få vara lösa nästan hela tiden och dessutom få busa med kompisar flera gånger i veckan. Tror jag ska åka och köpa någon sorts aktiveringsspel till dem idag så att de får trötta ut hjärnorna lite i alla fall.

Längtar extremt mycket hem till Kiruna nu... Här är det så fruktansvärt mörkt. Och folk frågar hur man överlever mörkret i Kiruna. Jag förstår ingenting! Snö lyser upp och det blir ljust, här finns ingen snö alltså är det mörkt... Det ska bli så skönt att komma hem till snön! Ska bli roligt att se hur Asta reagerar, hon har ju knappt sett en snöflinga i hela sitt liv. Ines vet jag ju att hon kommer bli helt överlycklig!

Nu sover hundarna efter att ha fått leta godis i lägenheten och varit ute en kortis och jag måste börja plugga vare sig jag vill eller inte.




Första inlägget!

Så, nu har jag äntligen kommit mig för att starta den här bloggen. Denna blogg kommer att handla om... hundar! Närmare bestämt om Ines och Asta. Så ni som vill läsa om fester, naglar, kläder och skvaller kan sluta läsa nu, här är det hundar som gäller!

RSS 2.0