Äntligen!

Märker att mina inläggrubriker pendlar ganska friskt mellan positivt och negativt. Nu är det positivt igen!

Efter gårdagens mindre lyckade tävling där vi nollade läggandet (ett ordentligt DK skulle kanske resulterat i 5 poäng och alltså ett förstapris) bestämde jag mig för att köra dubbelkommando på läggandet. Detta var bra för nu fixade vi poäng på alla moment vilket resulterade i 167,5 poäng och ett förstapris. Till råga på allt räckte det hela vägen till klassvinst!

Så här såg poängen ut idag:
Platsliggning - 10
Tandvisning - 9,5
Linförighet - 8
Läggande - 7
Inkallande - 8
Ställande - 8
Apportering - 7
Hopp över hinder - 9,5
Helhetsintryck - 8


Känns så skönt att vi äntligen lyckades på tävling. Så nu har jag anmält till Jokkmokk om två veckor för att ha chans att fixa LP1 innan säsongen är slut... Hur det går där återståt att se, men nu ska vi i alla fall börja träna in tvåans moment och försöka fixa dem under vintern.


En mobilbild på Ines efter vi kommit hem från tävlingen.
Det finns en pokal också bakom rosetten ;P


Asta har för övrigt börjat löpa igår! Stora damen. Men hon är sååå ynklig och det är så ofattbart synd om henne - speciellt när hon ska ha på sig tikskyddet. Lilla, stora hund. Film från hennes MH ska jag också lägga in här snart.  Jag hann precis lägga in filmerna i datorn igår morse innan hon senare under dagen firade att hon börjat löpa med att festa loss på min kamera. Ibland har man lite flyt! Inte för att jag vet om själva kameratuggandet fller inom ramen för flyt. Men jag hann ju rädda allt som fanns där innan åtminstone!

Min nacke säger nu åt mig att jag inte kan sitta här mer. Mor och far har en mycket icke-ergonomisk stol vid datorn. Det är inte ens en stol, det är en fotpall till en fotölj. Inte bra.

På återseende!





Ska det vara så svårt?

Jaha. Inte ett förstapris idag heller. Jag blir galen!

Förstår inte hur saker som går så bra på träning kan gå så dåligt på tävling. Idag var Ines jätteintresserad av tävlingsledaren och sniffade mot henne och tittade på henne flera gånger. Vet inte varför. Det var för övrigt samma person som var tävlingsledare i onsdags på träningstävlingen. Bristande koncentration och fokus resulterade i ett nollat läggande och inga strålande poäng i övrigt heller.

Dagens poängskörd:
Platsliggning - 10
Tandvisning - 10
Linförighet - 7.5
Läggande - 0
Inkallning - 9
Ställande - 7
Apportering - 7
Hopp över hinder - 9
Helhetsintryck - 7

150 poäng och ett andrapris blev det. Behöver nog inte säga att jag inte är nöjd.

Imorgon är det tävling igen och jag vet inte riktigt hur det ska gå att ladda om och ta nya friska tag. Just nu är jag för besviken över dagens resultat och det känns helt hopplöst att komma igen.

Tänk positivt. Tänk positivt. Tänk positivt!

Jag ska försöka.




Träningstävling!

Jag är inte duktig på att uppdatera den här bloggen regelbundet, jag vet. Så jag lämnar det direkt.

Igår var det träningstävling på klubben! Det visste inte jag förrän jag och Ines kom dit. Det var en "riktig" träningstävling vilket betydde att vi hade tävlingsledare, domare och riktig bedömning. Det gick jättebra för mig och Ines! Hela 186 poäng lyckades vi skrapa ihop, så det var synd att det inte var tävling på riktigt :P

Uppdaterar igen efter helgens tävlingar. Vi ska starta både lördag och söndag och jag hoppas att det går bra åtminstone en av dagarna!


MH och röntgenresultat!

I lördags kom Astas röntgenresultat ut på SKK's hemsida. HD: B och ED: ua blev resultatet. YES!
Självklart skulle jag hellre sett att hon hade A-höfter, men hon är fri runt om och det är det viktigaste! Även resultatet för sex av hennes syskon har kommit ut. Alla är fria runt om - skönt!

Men nu var ju inte röntgenresultatet det enda som hände i hundväg i lördags, för det var ju dags för Astas MH i Umeå. Ska lägga in resultatet och även filmer från MH:t vid något senare tillfälle när jag är lite mindre trött. Men jag kan ju göra en liten sammanfattning i alla fall. Hon var mycket social och villig till lek. Sprang inte efter trasan i jaktleken, men jag tror inte hon såg den ens, för det gjorde inte jag... Andra gången sprang hon fram till den efter att hon sett att den var där. Aktiviteten blev en trea, hon nosade av området ordentligt (som hon alltid gör genom att dra rejält i kopplet) men sedan lade hon sig platt på marken med bakbenen rakt bakåt och låg där resten av tiden.

Vad gäller rädslor så var hon inte speciellt rädd för varken overallen som kom uppflygande från marken eller det plötsliga skramlet. Hon reagerade naturligtvis, men släppte inte det "farliga" med blicken och hade inga kvarstående rädslor. Däremot lite kvarstående intresse.

Spökena tycker jag är ett av det roligaste momenten vid MH, och jag hade ingen aning om hur Asta skulle reagera på de två farliga figurerna som närmade sig oss. Hon var en riktig tuffing! Stod i huvudsak framför eller vid sidan om mig och skällde rejält med rest ragg. Hon reglerade avståndet till spökena litegrann, men ville inte fly. När jag gick halvvägs fram till det ena spöket sprang hon fram och hälsade på det. Mycket duktig liten hund!

En etta blev det på skottet också och hon var väldigt villig att leka med mig och testledaren även i slutet av MH:t. Så sammanfattningsvis skulle man väl kunna säga att hon är en väldigt stabil hund utan större rädslor eller agressivitet men mycket social och lekfull. Känns som ett rättvisande resultat!

Blev ingen tävling för mig och Ines idag i Boden. Skulle ha startat i LKl 1, men hon känns inte riktigt helt frisk, så jag ringde och sa att vi inte kommer. Vet inte vad det är med henne, men ska ta tempen nu under några dagar för att se om hon visar någon feber och hålla lite extra koll på henne för att kolla av symptom. Ska boka in en veterinärtid och se om de kan hitta något fel på henne. Idag har hon dock varit hur pigg som helst och sprungit och busat som en galning med Asta, så det är lite svårt att veta om det är något och i så fall vad.

Nu ska jag ta och sova så jag orkar med ännu en intensiv praktikvecka!


RSS 2.0