God Jul!


Ögonlysning

Idag var vi till en by utanför Bjurholm och ögonlyste hundarna. Och båda två hade friska ögon! U.A för båda hundarna :)
Var lite orolig för Asta som ju har ögon som reflekterar jättemycket. Men tydligen är det Ines som har ovanliga ögon. Hon har en mycket ovanlig färg på näthinnan, vilket inte är något fel, men dock ovanligt. Detta kallas tydligen något i stil med "Sandylands-näthinna" eftersom man först upptäckte det på labradorer från Sandylands kennel. Eftersom hon har detta reflekterar hennes ögon mindre än vanligt och eftersom det är hennes ögon jag mest har sett är det ju det jag sett som normalt. Var intressant att få reda på detta. Men allra bäst var självklart att båda hundarna har friska ögon!

Andra advent

Här är några bilder från tidigare i veckan när vi var ute på promenad på Carlshem och från dagens glöggpromenad med Labradorklubben.


Härliga vinter!


Ines stannar upp och funderar en stund...

...för att sedan ösa på för fullt med syrran!


Från dagens glöggpromenad:


Många labbar var samlade...

...och KUL hade de!



Lite klurigt att se vem som är vem. Tror dock alla fick med sig rätt hundar hem :)

Det var himla kul att se alla hundarna ha så roligt idag.Tycker att det är fantastiskt att kunna släppa ihop 12-13 för varandra okända hundar och att det går så himla bra. Knappt ett skall eller morr, utan bara lek, lek, lek!

Nu ligger båda hundarna och sover sött i soffan. Kan tänka mig att de är mycket nöjda med dagens aktivitet!

 


Klick och trick

Har inte kört så mycket tricks med hundarna den senaste tiden, utan har bara fokuserat på lydnadsmomenten. Men det börjar bli lite enformigt, så nu har jag shejpat in lite tricks med båda två. Anledningen till detta är förra söndagens utbildningsdag på forslunda där temat var just klickerträning. I ärlighetens namn hade jag inte förväntat mig att det skulle vara så bra, trodde mest att det skulle vara helt basicgrjejer, typ klicka in hunden. Men där hade jag fel, för det var superbra! Vendela som höll i det hela var mycket duktig och peppande och jag fick en riktig nytändning gällande att shejpa in tricks. 

Asta var med mig på Forslunda och jag provade på lite omvänt lockande med henne, vilket hon förstod snabbt. Shejpade in att springa runt en stol, och även förbättrade även att trampa på musmatta. Sedan lade jag in musmattan i hoppet, för att få henne att hoppa ut från mig. Blev alltså lite lydnad av det hela också, men det gör ju inte så mycket... ;)

Idag har jag tränat in att springa runt en stol med Ines också. Jag inser varje gång jag tränar in något nytt med henne att hon förstår så snabbt. Jätteroligt tyckte hon i alla fall att det var! Sedan fräschade vi upp lite gamla tricks, som att springa slalom mellan mina ben och sitta vackert. Jag kunde naturligtvis inte heller hålla mig från att träna något lydnadsmoment, så vi tränade lite på fjärren. Det fungerar bättre och bättre, och nu är det väldigt sällan hon sätter sig "framåt", utan hon gör rätt ca 9 gånger av 10 åtminstone, trots ökat avstånd.

Asta fick fortsätta med sin "springa runt stol"-träning. Hon kom ihåg jättebra och jag kunde öka avståndet till stolen och ställa mig upp istället för att sitta på knä. Efter det fick Asta också prova på att gå slalom mellan mina ben. Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra, så det krävs nog lite mer träning innan det sitter...

Imorgon är det glöggpromenad med labradorklubben. Hoppas att det är många glada labbar, mattar och hussar där!


RSS 2.0