Söndagsträning

Idag har jag och hundarna varit ute i fem timmar. Eller åtminstone jag. Hundarna satt i bilen en hel del under sökträningen då andra hundar tränade. Jag är helt stelfrusen, men börjar sakta men säkert tina upp! Men det var värt att bli kall, för det var en riktigt bra träningsdag.

Tränade flying med Ines då hon fick godis hos figgarna och på sista skicken ta rullen som hängde i halsbandet. Hade lite problem att få Ines att gå rakt ut, eftersom hon inte såg figgarna riktigt och terrängen är mer kuperad än vad vi är vana vid. Dessutom vill hon gärna ta rullen fast hon redan fått godis av figgen. Där tänker jag att det inte gör så mycket, eftersom hon ju SKA ta rullen när hon är hos figurant. Däremot tog hon även rullen en gång när jag kallade tillbaka henne till mig på stigen, vilket hon INTE ska göra. Så nu blir det lösrulleträning några gånger framöver!

Lydnadsträningen gick jättebra. Tränade rutan med Ines, vilket gick kanon. Har insett att det är jättebra att ha en vit musmatta som target i rutan nu på vintern eftersom den är lätt att dölja med lite snö. Vill ju att hon ska ha konerna som referenspunkt när hon springer ut och inte musmattan.

Musmattan är där, men syns inte så bra från håll.

Så här såg det ut när vi tränade rutan igår hemma på parkeringen:
Full fart och...trampa...

...och stå i väntan på bollen!


Idag när vi tränade lydnad gick det kanonbra även med Asta. Fria följet börjar faktiskt lossna ordentligt nu och det blir mindre och mindre plogande även när jag ökar tempot. Jätteroligt! Även Asta fick börja lite smått med rutan. Hon fick göra frivilliga tramp på musmattan som låg i mitten av rutan. Det gick mycket bra, även då jag ökade avståndet från rutan lite. Jätteroligt!

Så här såg det ut när vi tränade idag:
Fritt följ framifrån...

...och från sidan



Nu blir det plugg för hela slanten. Inte så jättesugen på det faktiskt. Är mycket roligare att träna hund! Men pluggandet är ju tyvärr något som inte gör sig själv hur mycket jag än skulle önska det. Så det är bara att sätta sig ner och läsa, läsa, läsa...


Vinter!

Äntligen har snön hittat till Umeå också! Rätt så tidigt i år med tanke på att det var grönt på Lucia förra året. Så vi är glada!

Har varit på två ultraljud med Asta. Första gången såg de vad de trodde var en fosterblåsa med "icke utvecklat innehåll" vilket gjorde att vi fick komma tillbaka i måndags för ett nytt ultraljud. Denna gång konstaterade de att det inte fanns någon valp i magen. Mycket skönt!

Tränade sök med Ines förra helgen tillsammans med en sökgrupp som har tränat tillsammans ett tag. Så himla kul att kunna träna vidare här i Umeå! Träningen gick hyfsat. Hade för första gången på norskrullen hela passet, men det var inte helt optimalt inställt vilket gjorde att säkerhetssprinten löste ut och den hängde och slängde när hon sprang vilket nog störde henne en del. Dessutom gick hon inte så raka skick utan drog iväg åt sidorna en hel del vilket jag tror kan ha att göra med att det var lite ny terräng för Ines, inte lika platt och mer svårframkomligt. På söndag när vi ska träna blir det nog därför flying med rulle på men belöning av figgarna.

Vi har dessutom kommit igång med lydnadsträningen ordentligt. Tvåans moment går bättre och bättre med Ines vilket känns jättekul. Det är Astas träning i ettans moment som går trögt...Har tränat tillsammans med en annan tjej som har labbar. Det är jättebra, för då kan vi peppa varandra framförallt med unghundarna när det är svårt att hitta motivationen.

Här kommer ett gäng bilder från våran promenad idag fotade med min nya kamera. Tack Maggan och Frida för tipset!
Fina tjejer på kullen


Asta i full fart!


Två gaseller på väg bortåt


Ines


Först till pinnen vinner!


Busbrudarna


Nu ska jag göra ett allvarligt försök att uppdatera den här bloggen oftare. Och framförallt lägga in fler bilder. Men det blir ju en enkel match med mina nya fina kamera ;)

Umeå!

Nu är vi tillbaka i Umeå igen. Ingen direkt snö att tala om, men ett tunt frost/snötäcke ligger i alla fall på marken. Men vi längtar efter mer! Har inte tränat alls med hundarna sen vi kom tillbaka hit, men idag tog jag mig äntligen tid att åka till klubben och träna lite lydnad. Ines blev helt överlycklig och studsade runt omkring mig och hade hur mycket energi som helst. Ett tecken på att hon gillar att träna lydnad kanske? :)

Asta var också glad över att få träna. Körde apporteringen för LKl2 med henne också, och hon kom tillbaka med apportbocken i racerfart! Jättekul tycker jag för hon har länge velat springa iväg med allt hon kan få tag på. Men nu kommer hon t.o.m med bollen, så det är ett stort framsteg!
Ska börja träna lite sök med några som brukar träna här i Umeå, vilket ska bli jätteroligt. Känns bra att uppehålla det när vi väl kommit igång ordentligt med sökträningen. Mitt mål är att kunna starta med Ines i apellen till våren/sommaren. Asta tränar än så länge bara för aktiveringens skull, men hon tycker att det är superkul, så det kan nog bli tävlingsambitioner där med så småningom...
För övrigt ska jag till veterinären med Asta på onsdag för ultraljud. Hon råkade bli utestängd från huset när vi vädrade efter ett missöde i matlagningen på dag 21 på hennes löp och vi märkte inte det förrän efter minst 40 min... Hon var inte i höglöp längre och var själv inte intresserad, men andra hundar tyckte fortfarande att hon luktade gott, så det är bäst att kolla. Håller alla tummar och tår för att hon inte har en endaste liten valp i magen!

RSS 2.0